Sophie var här!!!

Hej på er!

Här kommer en liten uppdatering från Edinburgh:

I helgen som gått var min storasyster Sophie här fredag-måndag. Det var så mysigt att du var här!!!!
Vi shoppade, turistade, festade, drack afternoon tea och åt haggis. Det sistnämnda är för min del en ones in a life time experiance! Efter att vi hade ätit det gick vi hem och googlade på vad det verkligen va som vi hade tryckt i oss och hittade följande recept:

  • 1 st Lever från får
  • 1 st Hjärta från får
  • 1 par Lungor från får
  • 1 st Mage från får
  • 450 gr Havregryn
  • 450 gr Njurtalg, finhackad
  • 2 st Gula lökar, finhackade
  • 2 msk Salt
  • 1 tsk Vitpeppar
  • 1/2 st Muskotnöt, finmalen
  • 1 st Citron, endast saften
  • 6-9 dl Kraftig köttbuljong


Tillbehör:
Potatismos, rotmos, öl och massor av whisky!!!

  1. Blötlägg magen i saltat vatten, helst över natten.
  2. Vänd magen ut och in och tvätta den noga.
  3. Skölj hjärta, lever och lungor väl.
  4. Täck levern med kallt vatten och koka i 1,5 timme.
  5. Efter 45 minuter tillsätts lungor och hjärta, väl rensade.
  6. Rosta havregrynen i ugnen tills de blir gyllene i färgen.
  7. ( När inälvorna är kokta: )
  8. Hacka halva levern grovt, hacka resten av levern mycket fint.
  9. Hacka hjärta och lungorna mycket fint.
  10. Blanda allt och tillsätt havregryn, njurtalg, lök, kryddorna, citronsaft och buljongen.
  11. För försiktigt in blandningen i magen, feta/mjuka sidan inåt.
  12. Sy ihop öppningen, men tänk på att lämna plats för havregrynen att svälla.
  13. Stick hål med en nål här och var så att ångan kan pysa ut.
  14. Lägg haggisen i kokande vatten, eventuellt på en tallrik.
  15. Låt sjuda långsamt i cirka 3 timmar. Vattnet skall täcka haggisen.
  16. Ikläd dig kilt och hyr in en säckpipeblåsare och ät!
  17. En bra dag kan vara den 25 Januari på Robert Burn's födelsedag!



Kommentarer
Postat av: Tips från Coachen

Drick inget med kolsyra i till din haggis...

2009-10-06 @ 21:47:18
Postat av: Tips från lill Coachen

Och rensa tänderna efteråt!

2009-10-06 @ 22:10:15
Postat av: Anna

Smaskigt. Är detta något du kommer börja laga i helsingborg?

2009-10-07 @ 02:53:48
Postat av: Sunshine

Ja om du vill sa ska jag bsassa en dundermiddag till dig!!!! Men da kan val du slanga ihop lite nudlar och ris kanske????

2009-10-07 @ 11:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0