Sophie var här!!!
Hej på er!
Här kommer en liten uppdatering från Edinburgh:
I helgen som gått var min storasyster Sophie här fredag-måndag. Det var så mysigt att du var här!!!!
Vi shoppade, turistade, festade, drack afternoon tea och åt haggis. Det sistnämnda är för min del en ones in a life time experiance! Efter att vi hade ätit det gick vi hem och googlade på vad det verkligen va som vi hade tryckt i oss och hittade följande recept:
Här kommer en liten uppdatering från Edinburgh:
I helgen som gått var min storasyster Sophie här fredag-måndag. Det var så mysigt att du var här!!!!
Vi shoppade, turistade, festade, drack afternoon tea och åt haggis. Det sistnämnda är för min del en ones in a life time experiance! Efter att vi hade ätit det gick vi hem och googlade på vad det verkligen va som vi hade tryckt i oss och hittade följande recept:
- 1 st Lever från får
- 1 st Hjärta från får
- 1 par Lungor från får
- 1 st Mage från får
- 450 gr Havregryn
- 450 gr Njurtalg, finhackad
- 2 st Gula lökar, finhackade
- 2 msk Salt
- 1 tsk Vitpeppar
- 1/2 st Muskotnöt, finmalen
- 1 st Citron, endast saften
- 6-9 dl Kraftig köttbuljong
Tillbehör:
Potatismos, rotmos, öl och massor av whisky!!!
- Blötlägg magen i saltat vatten, helst över natten.
- Vänd magen ut och in och tvätta den noga.
- Skölj hjärta, lever och lungor väl.
- Täck levern med kallt vatten och koka i 1,5 timme.
- Efter 45 minuter tillsätts lungor och hjärta, väl rensade.
- Rosta havregrynen i ugnen tills de blir gyllene i färgen.
- ( När inälvorna är kokta: )
- Hacka halva levern grovt, hacka resten av levern mycket fint.
- Hacka hjärta och lungorna mycket fint.
- Blanda allt och tillsätt havregryn, njurtalg, lök, kryddorna, citronsaft och buljongen.
- För försiktigt in blandningen i magen, feta/mjuka sidan inåt.
- Sy ihop öppningen, men tänk på att lämna plats för havregrynen att svälla.
- Stick hål med en nål här och var så att ångan kan pysa ut.
- Lägg haggisen i kokande vatten, eventuellt på en tallrik.
- Låt sjuda långsamt i cirka 3 timmar. Vattnet skall täcka haggisen.
- Ikläd dig kilt och hyr in en säckpipeblåsare och ät!
- En bra dag kan vara den 25 Januari på Robert Burn's födelsedag!
Kommentarer
Postat av: Tips från Coachen
Drick inget med kolsyra i till din haggis...
Postat av: Tips från lill Coachen
Och rensa tänderna efteråt!
Postat av: Anna
Smaskigt. Är detta något du kommer börja laga i helsingborg?
Postat av: Sunshine
Ja om du vill sa ska jag bsassa en dundermiddag till dig!!!! Men da kan val du slanga ihop lite nudlar och ris kanske????
Trackback